Osman Sarı

Osman Sarı 1946 yılında Kahramanmaraş’ın Sarımollalı köyünde dünyaya geldi. İlköğretimini bu köyde, orta öğretimini K.Maraş’ta tamamladı (1968) . Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1973 yılında mezun oldu. Çalışma Bakanlığı’nda İş Müfettişi olarak çalıştı.

1979 yılından beri (İTÜ) Sakarya Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışmaktadır. Halen Sakarya Üniversitesi, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent olarak çalışma hayatına yönelik hukuk dersleri vermektedir. Evli ve üç çocuk sahibi olan Osman Sarı’nın şiir ve yazıları Gonca, Çıkış, Defne, Edebiyat, Diriliş, Mavera, İlim ve Sanat Dergilerinde yayınlandı.

“Önden Giden Atlılar” isimli meşhur şiirin mütevazı şairi Osman Sarı

kamagra pills

, uzun yıllar edebiyat dünyasından uzak durmuş önemli bir şairimiz. Az yazmasına rağmen şiirlerini okurlarının gönlüne görkemli bir anıt gibi yerleştiren usta şairi, sevenleri hep özlemle bekledi. Şiirleri meclislerde coşkun bir ırmak gibi çağıldayıp durdu.

Kitaplarının yayınlandığı yıllardan sonra dünyaya gelen gençler bile onu okudular, benimsediler. Mesela bugün “Taş Gazeli” isimli şiirinin “Taş taş değil bağrındır taş senin/Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin” kısmını okuduğunuzda devamını ezberden okuyacak on binlerce insan olduğuna inanıyorum.

Şiirleriyle uzun yıllar önce tanışmama rağmen, kendisini ilk kez bu sene Sezai Karakoç’un bir sohbetinde gördüm. Dinleyiciler arasında muazzam bir edeb ve saygıyla dinliyordu üstadını.

Diriliş öncüsünün ağzından çıkan her kelime göğsünü genişletiyor, gönlünü coşturuyordu. Daha önce hiç görmememe rağmen bu adam kesin Osman Sarı’dır dedirtecek kadar aydınlık yüzü kimliğini ele veriyordu.

Sanki aradan yıllar geçmemiş gibi “Niçin çıktın dağlara evren çöl oldu leyla” diyordu hal diliyle… Üstadı İslam birliğinden bahsederken, çöl çöl olmuş kalbimiz bir hal olmuş, bize şiirini söylüyor gibiydi içinden.

O gece sohbetin sonunda yanına yaklaşıp niye yazmıyorsunuz efendim, diyecektim. Ama vazgeçtim. Hayırlı geceler efendim, deyip ezberimdeki Osman Sarı şiirlerini okuya okuya Fatih”in caddelerinde yürüdüm.

 

  Paylaşmak İçin Sembollere Tıkla :)

       


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/andirine/domains/andirinegitim.com/public_html/wp-content/themes/ahmet_camli_wp_tema/single.php on line 41